друкувати


Народні обранці вкотре показали «любов» до дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-15 03:15:08

Акція по збору коштів на лікування Тарасика Грабчука сьогодні не відбулась.

15 вересня «Школа рівних можливостей» планувала провести благодійну акцію – збір коштів на лікування тяжкохворого хлопчика безпосередньо під час сесії міської ради. Про це попередньо було домовлено з секретарем міської ради Русланом Марцінківим. Пан Марцінків перед початком пленарного засідання мав зачитати заяву, а діти мали б пройти сесійним залом та зібрати кошти у народних обранців.

Діти зі «Школи рівних можливостей» були присутні в сесійному залі ще о 9.00 год. У самому залі сесії вони прочекали до 12.00 год. і півгодини в коридорі. Проте протягом всього часу ніхто не зачитував заяви про благодійну акцію. Коли організатор акції Наталя Чаплинська звернулась до прес-секретаря Руслан Марцінківа Віталія Голутяка, то той повідомив, що акція відбулась, оскільки скриньки для збору коштів у сесійному залі знаходились і діти у залі були.

«Ми не проти такої акції, повідомив пан Голутяк. Але не можна, щоб діти ходили по залу і збирали гроші. Якщо Руслан Марцінків обіцяв зачитати заяву, то він зачитає її у «різному», тобто в кінці сесії». Керівник фракції «Свобода» в міській раді дещо згладив питання, зазначивши, що звернення можна буде зачитати на початку другої частини засідання.»

Знаючи про те, що частенько питання порядку денного не встигають розглядати під час першого пленарного засідання, то діти ризикували пропустити навчання у школі ще не раз, щоб бути почутими народними бранцями.

Не дивно, що запланована благодійна акція не відбулась, оскільки діти повинні були йти до школи.

«Ця акція для народних обранців скоріш формальна, адже насправді їм байдуже до долі дитини. Вони чудово розуміють, що діти не можуть бути цілий день у залі сесії», – зауважила організатор акції і керівник дітей Наталія Чаплинська.

Автор: Вікторія БІЛА