друкувати


Івано-франківський театр ляльок знову запрошує на вистави

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-13 12:00:10

В гості до ляльок! — Обласний академічний театр імені Марійки Підгірянки розпочав 67-й сезон. Новий творчий рік театрали відкривали не прем'єрою, а уже добре знаною виставою «Людвіг плюс Тутта».

Постановку здійснили за мотивами казкової повісті шведського письменника Яна Екхольма. Ця вистава уже встигла зібрати бурхливі оплески в Польщі, Словачинні та Литві. Таку популярність лялькарі пояснюють просто — казка інтернаціональна та зрозуміла усім. Адже вчить передусім поважати вибір дитини.

Новий театральний сезон обіцяє бути цікавим та насиченим прем'єрами. Наприкінці листопада лялькарі презентують мешканцям міста «Крихітку Цахеса». Також будуть традиційні новинки до Миколая. А вже з нового року театрали обіцяють потішити і дорослого глядача — метафоричною виставою «Укриті небом» за повістю Марії Дзюби.

Окрім того на івано-франківських глядачів очікує сюрприз з-за кордону. Наприкінці вересня місцеві лялькарі прийматимуть V міжнародний фестиваль національної класики «Обереги». А це щодня по 5–6 вистав від театрів з семи країн світу.

Джерело: Радіо «Західний полюс»