друкувати


Відбулося чергове засідання Коломийського виконавчого комітету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-12 05:10:07

9 вересня 2011 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради. Першими питаннями, які виносились на розгляд виконкому, стали затвердження фактичної мережі закладів освіти міста, мережі шкіл естетичного виховання та погодження плати за навчання в них на 2011-2012 навчальний рік.

По першому питанню порядку денного доповідала начальник управління освіти міської ради Марія Миколаївна Грицан.

Керуючись статтею 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та статтею 14 Закону України "Про освіту", виконком міської ради затвердив фактичну мережу загальноосвітніх навчальних закладів на наступний навчальний рік. Тепер у загальноосвітніх школах, гімназії імені М.Грушевського та природничо-математичному ліцеї буде 249 класів, у яких навчатиметься 6342 учнів, управлінню освіти міської ради надано дозвіл організувати на базі ВПУ №14 один восьмий та один дев'ятий класи з доліцейної підготовки.

Затверджено мережу тринадцяти дошкільних закладів, в яких буде 99 груп (2266) дітей, а також фактичну мережу шести позашкільних закладів (будинок дитячої та юнацької творчості, навчально-виробничий центр творчості учнівської молоді, станція юних туристів, музична студія, ДСШ №1 та №2). Всього у цих закладах буде 176 груп, де навчатимуться 2213 учнів.

Керуючись ст.32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Законом України "Про позашкільну освіту", виконавчий комітет затвердив мережу шкіл естетичного виховання відділу культури і туризму міської ради на 2011-2012 навчальний рік (дитячі музичні школи №№ 1,2 та дитяча художня школа). На засіданні було погоджено з 1 вересня 2011 року місячну плату за навчання в школах естетичного виховання у таких розмірах:

гра на фортепіано - 100 грн.
гра на гітарі — 100 грн.
вокально-хоровий відділ — 100 грн.
гра на баяні, акордеоні — 60 грн.
гра на скрипці, цимбалах, бандурі — 50 грн.
гра на віолончелі — 35 грн.
гра на ударних та духових інструментах — 50 грн.
навчання дітей у художній школі - 60 грн.
навчання дітей у художній школі по спеціальності "гончарство" - 60 грн.
предмет за вибором — 20 грн.

Звільняються від навчання на 100%:

- діти-сироти;
- діти-інваліди;
- діти, які позбавлені батьківського піклування;
- діти з малозабезпечених сімей;
- діти чорнобильців;
- діти з багатодітних сімей (троє і більше дітей);

звільняються від оплати за навчання на 30%:

- особливо обдаровані діти (за рішенням педагогічної ради);
- за зайняті призові місця на конкурсах (за рішенням педагогічної ради)

При наявності двох і більше дітей з однієї сім'ї, які навчаються в школах естетичного виховання, встановлено плату:

- за старшого по класу — 100%;
- за інших — по 75%.

Учні, які навчаються одночасно на декількох відділах, вноситимуть плату в наступних розмірах:

- на основному — 100%;
- всі інші — 50%.

Про підсумки організованого відпочинку, оздоровлення дітей влітку 2011 року та про проект програми "Майбутнє України" Коломийської станиці Пласт на 2012-2015 доповідав на засіданні виконкому начальник відділу молоді і спорту міської ради Володимир Колесник. Як зазначив у своєму виступі В.Колесник, за період літніх канікул оздоровлено 3161 дитину, що становить 51% від загальної кількості дітей дошкільного віку.

На оздоровчу кампанію у 2011 року з міського бюджету виділено 74912 гривень. У 10 загальноосвітніх школах працювали пришкільні табори для оздоровлення дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківської опіки, обдарованих дітей та дітей з малозабезпечених сімей. В цих таборах оздоровлено 618 дітей. У місті також працювало ряд профільних таборів, фінансування яких здійснювалося за рахунок міських програм управління освіти та за батьківські кошти. Оздоровлено 417 осіб. За кошти державного бюджету у Всеукраїнських таборах оздоровлено 71 дитина. Для забезпечення виконання заходів оздоровчої кампанії залучалися кошти Коломийського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, кошти, які передбачалися на оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За ці кошти оздоровлено 170 дітей міста. Коломийською ЦРЛ направлено на санаторно-курортне лікування 53 дитини пільгових категорії. Управлінням праці та соціального захисту населення направлено на літнє оздоровлення 12 дітей. Оздоровлення також проводили політичні партії, громадські організації, релігійні громади шляхом організації відпочинкових наметових таборів. Там оздоровлено 1185 дітей.

За пропозицією Коломийської скаутської організації Пласт схвалено міську програму "Майбутнє України" та запропоновано подати її на розгляд міської ради.

Затверджено положення та склад комісії з питань захисту прав дитини. Вивчено стан профілактичної роботи по запобіганню правопорушень серед дітей в місті Коломиї, про хід виконання рішення виконавчого комітету від 27.04.2011 №150 "Про заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей" (доповідав Ігор Івахнюк — начальник служби в справах дітей міської ради).

На засіданні виконкому також обговорено питання надання допомог на лікування, поховання, розглянуто заяви громадян з різноманітних питань.

Виконавчий комітет відхилив розгляд питання про встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення.

Всього розглянуто 12 питань, по кожному із них прийнято відповідні рішення.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради