друкувати


У Коломиї відбудеться навчання з питань реалізації ЗУ "Про доступ до публічної інформації"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-12 04:40:44

Участь в навчанні візьмуть міськвиконком, апарат райради та райдержадміністрації. Навчання відбудеться в п’ятницю, о 13.00, в приміщенні сесійної зали Коломийської районної ради.

Протягом 2011 року дане навчання успішно проведено для апарату Івано-Франківської обласної ради, Головного управління юстиції в Івано-Франківській області, апарату ОДА, Івано-Франківської МВК, Надвірнянського, Долинського, Калуського, Тлумацького районів. Під час навчання безкоштовно надаються методичні посібники-рекомендації щодо практичного запровадження Закону України "Про доступ до публічної інформації". Співавторами видання стали директор Центру політичних студій Віктор Таран та керівник департаменту правового забезпечення та юридичних експертиз Валентина Москаленко. Видання побачило світ у липні 2011 року.

Держслужбовців навчатимуть організації роботи структурного підрозділу відповідального за доступ до публічної інформації, організації реєстру публічної інформації, організації розгляду запиту на інформацію, оприлюдненню інформації на офіційній веб-сторінці, віднесення інформації до службової таємниці та виконання інших вимог закону.

Лектор – Тарас Случик, голова правління Експертної мережі Аналізу державної політики, представник Експертної мережі з питань доступу до публічної інформації в Івано-Франківській області УНЦПД за підтримки Державного комітету телебачення та радіомовлення України та Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України, голова Івано-Франківського обласного осередку Демократичного Альянсу. За активну громадську діяльність Тараса Случика цьогоріч нагородили грамотою Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради.

Контактна особа – Оксана Романенчук, голова Коломийського районного осередку ВМГО "Демократичний Альянс", (096) 8313846