друкувати


Toshiba FlashAir - карта пам'яті з поддтримкою Wi-Fi

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-12 03:15:47

Компанія Toshiba на виставці IFA 2011 в Берліні анонсувала випуск карти пам'яті SDHC з підтримкою Wi-Fi - Toshiba FlashAir. Карти можуть бути використані в будь-якому цифровому фотоапараті.

Карта вставляється в гніздо фотоапарата, отримуючи живлення від фотоапарата і при цьому розширюючи його функціональність. Фотоапарат, оснащений такою картою може передавати відзняті фотографії або відеоролики на комп'ютер і будь-які інші сумісні пристрої, такі як смартфони, планшети і т.п.

Нова карта пам'яті має ємність 8 Гбайт і підтримує передачу даних між сумісними пристроями, а також дозволяє обмінюватися даними з сервером. Новинку відрізняє двонаправлена ​​передача даних, на відміну від вже відомих і використовуваних карт Eye-Fi, а також низьке споживання електроенергії.

Для того щоб повною мірою оцінити переваги нової розробки буде потрібно камера, що підтримує дану технологію. Сьогодні кілька виробників камер вже розглядають можливість реалізації підтримки FlashAir у своїх майбутніх продуктах. А якщо карту FlashAir вкласти в звичайну камеру, її можна буде використовувати в якості стандартного пристрою зберігання. Більше того, користувачі зможуть дистанційно звертатися до носія і переглядати його вміст на дисплеї Wi-Fi-сумісного смартфона або комп'ютера.

Як пояснює виробник, пристрої FlashAir підтримують стандарти бездротового зв'язку IEEE 802.11 b/g/n і дозволяють організувати передачу даних на 10-метрову відстань зі швидкістю до 10 мегабіт в секунду (реальна швидкість передачі даних може залежати від ряду зовнішніх чинників). В якості підтримуваних захисних технологій заявлені WEP, TKIP і AES (WPA, WPA2).

Перші зразки Toshiba FlashAir з'являться вже в листопаді, а продажі стартують в 2012 році.

Джерело: techvesti.ru