друкувати


В Івано-Франківську відбулося віче "Зупинімо антиукраїнське свавілля"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-12 02:15:57

В Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулося віче "Зупинімо антиукраїнське свавілля", в якому взяли участь голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, член політради партії, мовознавець Ірина Фаріон та голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Олександр Сич, повідомляє "Газета.ua".

"Люди, які ментально є українцями, які мають розуміння, що таке політична відповідальність перед тими, хто за них голосував два, три чи п'ять років тому не чинитимуть всупереч своєму народові", - наголосив Тягнибок.

За його словами, очищення влади необхідне, а робити люстрацію ніколи не пізно. Адже, для прикладу, в сусідній Польщі її проводять досі.

"І коли "Свобода" пройде в парламент, то закон про люстрацію, який давно є готовим, буде ухвалено", - пообіцяв головний "свободівець".

Сич вважає, що антиукраїнське свавілля, яке чиниться нині в Україні на найвищому рівні, є ґвалтуванням Конституції.

"Адже закон про червоні прапори було прийнято всупереч Конституції, відповідно до якої, єдиним українським прапором є наш національний прапор. Перебування Чорноморського флоту в Україні є всупереч Конституції, згідно з якою на українській території заборонено перебування іноземних військових баз. Намагання "регіоналів" ухвалити закон про надання російській мові статусу державної відбувається всупереч Конституції, бо вона визначає, що державною мовою є українська…", - підкреслив Сич.

Фаріон не аналізувала нинішню політичну ситуацію а намагалася показати її у моральній та етичній площинах.

"Якщо ми не будемо жити за законами моралі, то жодного значення не матиме політика, економіка і все решту", - наголосила вона.

Найважливіше сьогодні для кожного, на думку Фаріон, дати відповідь на питання, як це ми добрели до такої держави, яку маємо, і хто у цьому завинив.

"Зрада – це основний творець сьогоднішнього абсолютного занепаду Української держави", - вважає політик.

Автор: Ксенія ЛІЩИНСЬКА