друкувати


На Івано-Франківщині відбудеться міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-10 09:00:56

За словами генерального директора ОДТРК Івана Ципердюка, мета фестивалю – сприяння створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, пошук шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн - учасниць фестивалю.

Фестиваль триватиме з 9 до 18 вересня. Серед основних фестивальних заходів - круглі столи, творчі дискусії, семінари, тренінги для журналістів, які готують програми для національних меншин, презентації окремих програм, фільмів, проектів, виставки, брифінги, прес-конференції тощо.

Також у рамках фестивалю відбудеться поїздка української делегації до Угорщини, під час якої керівники українських державних телерадіокомпаній зустрінуться з угорськими журналістами. Фестивальні заходи на території Івано-Франківської області триватимуть до 15 вересня. Міжнародне журі перегляне понад 40 телепрограм та стільки ж радіопрограм авторських колективів з десяти країн світу, в тому числі і творчу програму нашої компанії. Оцінюватимуться роботи українських та зарубіжних журналістів за номінаціями: телевізійний і радіоведучий; кращі телерадіороботи - авторські, режисерські, операторські, звукорежисерські, краще музичне оформлення; приз глядацької (слухацької) симпатії. Будуть і спеціальні призи.

Етнічний та релігійний мир є одним із величезних багатств Прикарпаття і Закарпаття, яким інші частини світу можуть лише позаздрити. Не випадково ООН вбачає в нашому Карпатському регіоні унікальну модель «мирного співжиття різних національних груп». Тож закономірно, що кожного року багатонаціональна центральна та східна Європа зустрічаються саме тут, на фестивалі «Мій рідний край».

Джерело: www.if.gov.ua