друкувати


Народні депутати придумали штрафувати українців за одяг у стилі «мілітарі»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-10 11:00:52

Народні депутати придумали штрафувати українців за одяг у стилі «мілітарі». Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Закону «щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки».

Зокрема законопроект передбачає заборону носіння військової форми особами, які не мають на це прав. Хто порушить таке правило — мусить сплатити штраф — від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів. Чим керувалися обранці у прийнятті такого рішення — наразі невідомо. Однак на Прикарпатті це нововведення розкритикували. Адже від нього постраждають тисячі мисливців, рибалок та інших робочих. Проти правил носіння одягу виступили і активісти громадської організації «Патріот України».

Аби ідея депутатів вступила в силу, вона має бути підтримана під час другого читання. Експерти права сподіваються, що до того часу обранці встигнуть передумати. Адже Закон не визначає, який саме одяг є камуфляжним. Невідомо також, що взагалі робити з вже придбаним забороненим вбранням.

Навіть якщо депутати проголосують за свою ідею вдруге, громадськість обіцяє й далі носити одяг у стилі «мілітарі». Штрафи їх не лякають, адже неоднозначний законопроект не дає чіткого визначення камуфляжного вбрання

Джерело: Радіо «Західний полюс»