друкувати


Уперше у Калуші пройшло мотофрістайл-шоу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-09 03:25:07

Минулих вихідних у Калуші розпочалося святкування Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості і 20-річчя Нафтової компанії "ЛУКОЙЛ". Розпочалося екстремально — з показових виступів мотоциклістів калуського клубу "САРІК екстрім Харді" під керівництвом Леоніда Сарафанова, які урочисто проїхалися вулицями міста.

Усі спортсмени є фанатами ендуро — багатоденних переїздів важкодоступними місцями. У основному, це — гірські стежки. Серед спортсменів були як майстри спорту, неодноразові переможці різних чемпіонатів, так і аматори.

Спочатку свою майстерність біля каменя Незалежності продемонстрували юні картингісти Богдан Зборовський та Святослав Філик. Екстремальні стрибки з трампліна показали калушани 15-річний Віктор Білоус, 13-річний Олег Озарів та 24-річний Олександр Подчернін. Усі учасники показового шоу є членами клубу “САРІК екстрім Харді”. До речі, назва клубу розшифровується як “Сарафанов і Компанія”, а Харді — це ім’я німецького мецената, який презентував клубу мотоцикли.

Професійному Дню “нафтохіміка” був присвячений і мотокрос, які відбувся на трасі у Підгірках минулої неділі. Наймолодшим учасником змагань був калушанин Олег Озарів. Найстаршим — івано-франківець Юрій Мамров. Загалом у цьогорічних змаганнях взяли участь майстри та аматори мотоспорту з України, Росії та Німеччини.

За підсумками довготривалих змагань беззаперечну перемогу серед майстрів спорту здобув Юрій Наумчик із Ковеля; серед ветеранів до 50 років — Андрій Пронін із Москви, серед ветеранів до 60 років — Анатолій Медведчук із Долини.

Калушани-аматори так поділили між собою призові місця: третє — Володимир Сікора, друге — Віктор Білоус, перше — Олександр Подчернін.

Переможці та окремі учасники мотокросу були нагороджені грамотами, кубками та грошовими преміями від ТОВ “Карпатнафтохім”. До речі, нафтохімічне підприємство підтримує мотоспорт упродовж останніх п’яти років.

Автор: Юрій ТИМОЩУК
Джерело: Газета ВІКНА