друкувати


В Івано-Франківську проведуть конкурс на кращу оглядову екскурсію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-09 03:00:09

В Івано-Франківську проведуть конкурс на кращу оглядову екскурсію присвячену 350-річчю обласного центру. Таке рішення прийняв міський виконавчий комітет. Охочі зможуть написати і запропонувати жюрі свій власний маршрут подорожі містом.

В конкурсному поданні має бути присутня новинка, чітке зазначення включених туристичних об'єктів і коротка історична довідка про них. Також оргкомітет зважатиме на ступінь розкриття обраної теми. Конкурсанти можуть готувати маршрути як по загальному розвитку Івано-Франківська, так і окремих сфер його життя — політики, економіки, промисловості чи культури.

Нині, кажуть експерти, Івано-Франківськ програє конкуренцію туристичних міст. В основному через неефективну роботу місцевої влади і недофінансуванням. Однак обласний центр має природний та історичний потенціал аби стати відомим європейським туристичним центром. Адже в місті є чимало пам'яток, які пов'язані з Польщею чи Австро-Угорською імперією.

За креативність у написанні екскурсій 6 переможців отримають фінансову винагороду — від 920 до 2300 гривень. Сам конкурс триватиме з 1 листопада по 19 грудня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»