друкувати


Ракетники ЗС України на готуються до «Адекватного реагування-2011»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-07 04:15:36

У рамках підготовки до комплексу навчань «Адекватне реагування-2011» триває підготовка 59-го зенітно-ракетного полку, окремого радіотехнічного батальйону, зенітно-ракетних батарей окремих механізованих бригад 13-го армійського корпусу.

Тренування відбуваються на єдиному сертифікованому для подібних заходів полігоні Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, який розташований в Криму мисі «Чауда». Упродовж минулого тижня ракетники 13 АК здійснили марш залізничним транспортом з пунктів постійної дислокації до місця проведення навчань та розгорнули польовий табір.

Зараз, під керівництвом начальника протиповітряної оборони армійського корпусу полковника Сергія Рибачка, з військовослужбовцями тривають заняття з управління вогнем та бойової роботи з проводкою реальних цілей, комплексні тактико-спеціальні заняття, перевірка готовності техніки та озброєння до етапу проведення бойових стрільб.

Під час приготувань до комплексу навчань «Адекватне реагування-2011» комісією Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України буде здійснено перевірку підрозділів протиповітряної оборони на допуск до бойових стрільб. Після цього буде здійснено залікові навчальні стрільби та бойові стрільби із зенітно-ракетних комплексів «Оса-АКМ». Цей автоматизований ЗРК є всепогодним і призначений для прикриття сил і засобів механізованих з’єднань в усіх видах бойових дій. Машина здатна виявляти і розпізнавати повітряні цілі в русі. З короткої зупинки здатна обстрілювати одну мету двома ракетами. Час розгортання і згортання бойової машини не більше 5 хвилин.

Як зазначив начальник ППО 13-го армійського корпусу полковник Сергій Рибачок, підготовка підпорядкованих підрозділів відбувається згідно плану. Основна увага підлеглих зосереджується на дотриманні заходів безпеки під час занять.

– Планується, що під час етапу бойових стрільб майже півтори сотні військовослужбовці об’єднання здійснять 7 бойових пусків ракет із зенітно-ракетних комплексів «Оса-АКМ», – повідомив він .

Варто зазначити, що упродовж декількох років поспіль 13-ий армійський корпус, за підсумками навчань на полігоні Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України «Чауда» відмічається, як кращий в Сухопутних військах з виконання завдань за призначенням підрозділами протиповітряної оборони.

Джерело: Західний регіональний медіа-центр МО України