друкувати


У курортному Яремче міліціонери виявили обійстя, нашпиговане наркотичними засобами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-07 04:00:49

У курортному місті Яремче, що на Івано-Франківщині, працівники місцевого райвідділу міліції отримали вагомі підстави для притягнення до кримінальної відповідальності 61-річної жінки, у будинку та на подвір’ї якої виявлено наркотичні засоби, що називається, на будь-які смаки.

Власне, мешканка Яремче намагається пояснити, що вирощувала рослини конопель і маку виключно для власних потреб. Мовляв, марихуану курить, з рослинами конопель приймає оздоровчі ванни, а з меленого маковиння заварює чай, і теж з лікувальною метою. Хай там як, правоохоронці не схильні повірити таким поясненням, натомість роз’яснили жінці про те, що її дії кваліфікуватимуть, як протизаконні відповідно до чинного антинарокманійного законодавства.

У ході проведення огляду в обійсті жінки виявлено 46 рослин маку, які росли на грядці, а також 30 рослин конопель в спеціально об лаштованій теплиці. Своєрідний конопельний сад виявлено, власне, всередині оселі. Зокрема, у мансардному приміщенні правоохоронці нарахували 30 вазонних горщиків, у кожному з яких по кущеві коноплі. Вочевидь, що цих рослин раніше було ще більше, оскільки в будинку також було виявлено вже сухі листя конопель вагою 2 кілограми, а також 500 грамів перемеленого маковиння.

Як повідомив перший заступник начальника Яремчанського міськвідділу міліції Михайло Дирда, зараз вирішується питання про порушення стосовно жінки кримінальної справи за скоєння злочинів, передбачених ч.2 статті 309 Кримінального кодексу України («Незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів у великих розмірах») та ч.1 статті 310 Кримінального кодексу України («Незаконний посів конопель»). Згідно з санкціями першої статті жінці загрожує покарання, пов’язане з позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області