друкувати


Програмні продукти «Delcam» вивчатимуть студенти Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-06 02:15:11

Учора в науковій бібліотеці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулася знакова подія в науковому житті Прикарпаття.

ІФНТУНГ підписав угоду про співпрацю із всесвітньо відомою компанією «Delcam», яка входить до трійки лідерів світових постачальників СAD/CAM-систем (системи, які охоплюють як сам процес комп’ютеризованого проектування виробництва, так і програмно-обчислювальні комплекси, які використовують інженери-технологи). Про важливість події може свідчити той факт, що компанію «Delcam» представляв один з її засновників й виконавчий директор Х’ю Хамфріс. ІФНТУНГ став 20-м ВНЗ в Україні, з яким підписано таку угоду.

Нагадаємо, що компанія «Delcam» «виросла» з Кембриджа. Серед користувачів вона має близько 30 000 організацій у більш ніж 90 країнах світу. Вона також широко відома своїми технологічними розробками: від авіаційного суднобудування та взуття фірми NAC до дизайнерських програм у кіноіндустрії, зокрема Бетмена «одягали» інженери з «Delcam».

На презентації в ІФНТУНГ виконавчий директор «Delcam» Х’ю Хамфріс коротко презентував як програмні продукти компанії, так і добрі перспективи їх освоєння українськими студентами. А координатор наукових проектів «Delcam» в Україні ректор Запорізького національного університету професор Сергій Беліков зачитав угоду про співпрацю «Delcam» із навчальними закладами України, Білорусі та Росії, де зокрема зазначено про зобов’язання компанії надати учасникам проекту програмне забезпечення, демонстраційні й методичні матеріали. Університет своєю чергою зобов’язується забезпечити їх належне функ¬ціонування у своєму навчально-виробничому процесі.

Ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський та Х’ю Хамфріс підписали згадану Угоду. Останній ще й передав електронний ключ ліцензійного програмного забезпечення на 25 студентських місць. Із рук ректора ІФНТУНГ підписану угоду та надані матеріали отримав завідувач кафедри комп’ютеризованого машинобудівного виробництва Віталій Панчук.

Детальніше про цей захід та «бонуси» від підписаної угоди для студентів Прикарпаття — читайте в наступних номерах «Галичини».