друкувати


У Івано-Франківську презентували патріотичну картярську гру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-06 04:00:59

Вояки УПА проти німецького Вермахту. Військова стратегія протистояння давніх ворогів втілилася у настільній грі. Попри те, що вона карткова, на азартні забавки, кажуть фахівці, геть несхожа. Її пізнавальність — в ілюстрації того, що повстанці боролись не тільки проти загонів НКВС, але й проти фашистської Німеччини.

Гру «За Волю» 7 років тому створив один із канадських пластових виховників. Намальована від руки, вона швидко здобула популярність. Тому стратегію вирішили поставити на серійне виробництво. Фахові ілюстрації замовили в Україні. Адже саме вітчизняні художники якнайкраще знайомі з тематикою Української Повстанської Армії.

Наразі гра «За волю» для українців — це здебільшого сувенір. Її правила непрості, тож опанували їх лише одиниці. Стратегічна гра для двох осіб, ймовірно, отримає версію для квартету охочих позмагатися у визвольній боротьбі. Забавку рекомендують дорослим та дітям віком від 12-ти років.

Перший наклад гри «За Волю!» для України — лише сотня примірників. Коштує забавка чимало — 180 гривень і поширюється виключно комерційним шляхом. Та якщо викличе зацікавлення і успішно реалізовуватиметься, наступні тиражі суттєво здешевшають. А у навчальних закладах пластуни поширюватимуть гру безкоштовно.

Джерело: Радіо «Західний полюс»