друкувати


Податківці викрили схему ухилення від сплати податків на суму близько 3 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-06 03:00:29

Кримінальною справою за ухилення від сплати податків закінчилася спроба керівника івано-франківського підприємства нажитися в обхід держави.

В ході проведення перевірки податкові міліціонери виявили, що директор підприємства у змові з приватним підприємцем здійснювали операції по закупівлі товарів сільськогосподарського виробництва та отримання інформаційно-консультаційних послуг. Звісно, підприємець зі свого боку ніяких товарів не поставляв та послуг, відповідно, не надавав.

Виконавши такі оборудки «на папері», горе-директор ухилився від сплати податків до бюджету на суму близько трьох мільйонів гривень. В результаті порушника затримано в порядку ст.115 КПК України. Усвідомивши свої протиправні дії і тяжкість покарання, аферист сплатив всі донараховані суми до бюджету включно з штрафними санкціями.

Наразі винну особу відпустили з під варти, оскільки чинне законодавство передбачає звільнення від кримінальної відповідальності за умови сплати всіх обов’язкових платежів та фінансових санкцій.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області