друкувати


У Алушті завершився фінальний етап Школи молодого лідера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-05 03:00:07

Школа молодого лідера – масштабний всеукраїнський проект, який охоплює практично всі регіони України, включаючи АР Крим. Протягом липня-серпня «Молодим Рухом» було організовано чотири триденні школи Івано-Франківській, Житомирській, Луганській та Херсонській областях. Підсумковим етапом стало п’ятиденне таборування на узбережжі моря, до участі в якому запросили більше 30 кращих учасників усіх шкіл.

Лекції та тренінги для учасників проекту проводили кращі українські та зарубіжні експерти. Це, зокрема, Ескєндер Барієв, почесний голова кримськотатарського молодіжного центру; Тетяна Валькова, експерт Інституту Політичної Освіти; Олександр Якименко, Національна академія державного управління при Президентові України; Андрій Сттранніков, директор Інституту Політичної Освіти; Олександр Солонтай, член національного комітету кампанії "Молодіжна варта: молодь за вами спостерігає!"; Єва Нога, товариство педагогів-аніматорів KLANZA у м.Люблін; Петро Шостак, Об’єднання українців у Польщі.

Керівник проекту Любомир Грицак переконаний: спільне таборування всіх учасників проекту дозволило налагодити тривалі дружні зв’язки між молодіжним середовищем західної, східної, північної та південної України, гармонізувати їх.

– У рамках проекту ми проводили презентацію міст, – каже він. – Кожен із учасників повинен був розказати про край, у якому він народився, представити культуру, особливості. Приємно, що наш проект став своєрідною платформою єднання всієї України, адже, наприклад, учасники з Косова та Сімферополя виявили бажання готувати презентацію разом. Це був мікс коломийок, діалекту та історії.

Олександр Солон тай розповів молодим активістам про особливості проведення флеш-мобів, зокрема, про спілкування з «Беркутом» під час мітингів та акцій протесту та механізм збору молоді для участі у таких заходах. Також він поділився досвідом успішного впливу молоді на прийняття рішень та контролю за їх виконанням на усіх рівнях влади, включаючи і Верховну Раду.

Під час таборування учасники отримали практичні навички написання проектів, опанували мистецтво публічного виступу (кожен учасник виголошував промову на камеру).

– Табір дуже сподобався! – ділиться Євген Кощеєв із м.Севастополь. – Величезна кількість цікавих лекцій, тренінгів, практичних занять, ігор, багато нових знайомств і море позитивних емоцій.

Під час проведення табору учасники отримали комплексні знання щодо молодіжної політики, можливостей громадської діяльності, оволоділи знаннями щодо важливості толерантності як невід’ємної запоруки демократичних процесів. Окрім навчання, учасники у вільний час мали можливість по засмагати на березі моря та взяти участь у екскурсіях.

Автор: Оксана РОМАНЕНЧУК