друкувати


Більше півмільйона гривень заборгованості по зарплаті погасили коломийські підприємства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-05 02:00:19

Результатом співбесід з керівниками 48 підприємств з питання підвищення рівня заробітної плати та недопущення її виплати нижче від законодавчо встановленого рівня стало виправлення ситуації половиною з цих підприємств.

Як пояснюють самі підприємства – причиною цього є використання праці найманих працівників протягом неповного робочого дня або їх звільнення в середині кварталу.

На спільних засіданнях комісій при Коломийській міській раді та Коломийській РДА, яких з початку року проведено 13, вислухано 56 керівників підприємств, які виплачували заробітну плату  нижче встановленого законодавством рівня, ними сплачено 45 тис.грн податку.

Роз'яснювальна робота проведена і з керівниками підприємств, які тривалий час не виплачували заробітну плату – накопичили заборгованість по заробітній платі та не сплачували податок з доходів фізичних осіб. В результаті 8 підприємств погасили заборгованість по заробітній платі в сумі – 532 тис.грн та сплатили 62 тис.грн податку.

Коломийська ОДПІ закликає роботодавців своєчасно укладати трудові угоди з найманими працівниками та не порушувати норми законодавства.

Джерело: Коломийська ОДПІ