друкувати


У Івано-Франківську з 8 вересня на чверть подорожчає проїзд у тролейбусах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-03 03:00:08

З 8 вересня на чверть подорожчає проїзд у тролейбусах — до 1 гривні 25 коп. Таке рішення прийняв виконавчий комітет Івано-Франківської міськради.

Зміни тарифу комунальний «Електроавтотранс» домагався вже кілька місяців, адже з моменту останнього здорожчання квитка, на підприємстві суттєво зросли витрати. Зокрема фонд заробітної плати збільшився на 1 млн 750 тис.

В півтори рази здорожчала вартість електроенергії, а це ще 400 тисяч додаткових затрат. Суттєво подорожчали окремі запчастини. Разом з тим зросли відрахування до бюджету.

Щоправда, подорожчання проїзду проблем «Електроавтотрансу» не вирішить, а дозволить додатково зібрати лише 600 тисяч гривень. До речі Івано-Франківськ досі був єдиним містом в Західній Україні з таким низьким тарифом. Тим часом івано-франківці новині про ріст ціни в комунальному транспорті не раді.

Зростуть також ціни на проїзні квитки багаторазового користування. Для дорослих громадян такі абонементи подорожчають на 15 гривень. Для студентів — на 10 і для учнів — на 5 гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»