друкувати


Івано-Франківськ відсвяткував День знань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-09-02 02:15:34

Це для малюків наче перша присяга — вчитися сумлінно та натхненно. За шкільні парти 1-го вересня цього року сіли 13,5 тисяч прикарпатських першокласників.

Море квітів, нова шкільна форма, неймовірні переживання. Для цих ще дітей це перший крок у доросле життя. Такі урочистості — відзначають всією родиною. Адже приготування тривають досить довго.

Не менше емоцій викликає знайомство з першою вчителькою та перший урок. До речі, цього року його тема присвячена 20-річчю Незалежності України і звучить так: «Україна — моя країна, Україна — моя держава». Кожен з цих першачків аби потрапити до 11 загальноосвітньої школи проходив відповідні екзамени. Тож про свою країну хоч кілька слів знають усі. Однак слова вчительки на першому заповітному уроці новоспечені школярі слухають затамувавши подих. Сьогодні вони ще разом з батьками. Однак учитель уже дає настанови на навчальний рік.

Значно легше звикатимуть до учнівського життя ось ці першачки. Адже загально-освітня школа першого ступеня №26 одна з небагатьох у місті, де школярі мають післяобідній сон.

Саме ці умови навчання до вподоби представникам влади та прикарпатським бізнесменам. Тут на урочистостях можна побачити чимало публічних людей області. В день знань освітяни та самі учні організували для батьків невелике театральне дійство. Тривало воно недовго, тож 90 першачків, які сьогодні переступили поріг цього навчального закладу одразу сіли за парти. Загалом по Україні 1 вересня відзначило понад 410 тисяч першокласників

Джерело: Радіо «Західний полюс»