друкувати


Івано-франківський Тев’є відкриватиме єврейський фестиваль у Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-31 11:00:44

Актори Івано-Франківського обласного академічного музичного театру ім.Івана Франка готуються до нової мандрівки. Цього разу на них чекає столиця, де з 2 по 4 вересня пройде XIV Міжнародний театральний фестиваль «Мандруючі зірки», присвячений творчості Шолом-Алейхема.

Як стало відомо, ініціатором та головним організатором проведення заходу традиційно вже став Єврейський фонд України, спільно з Міністерством культури і туризму України, Американським єврейським розподільчим комітетом «Джойнт» та посольством Російської Федерації в Україні, поставили собі за мету популяризувати творчість класика єврейської літератури Шолом-Алейхема в Україні та світі.

Разом з івано-франківцями, на сцені Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва на Подолі, де відбуватимуться події фестивалю, свій творчій доробок представлять колектив Львівського театру «Дебют», Донецького театру «П’яте колесо», актори з Одеси, а також представники єврейського музичного театру «Когелет» з міста Біробіджан (Єврейська автономна область, Російська Федерація).

Втім, саме нашим землякам випала честь відкривати це театральне свято виставою «Тев’є-Тевель» за п’єсою Григорія Горія на мотив відомого твору Шолом-Алейхема «Тев’є-молочник».

Автор: Сергій БІЛИЙ