друкувати


Бокс Україна-Франція: нічия!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-30 12:00:07

В суботу, 27 серпня Вічевий майдан обласного центру перетворився на місце битви. На боксерському рингу зустрілися представники України й Франції. Ця міжнародна зустріч була своєрідним тренуванням перед чемпіонатом світу, який відбудеться у вересні в Баку. Тоді ж спортсмени і виборюватимуть ліцензії на участь в Олімпійських іграх.

Слід сказати, що шоу, яке влаштували організатори змагань перевищило всі сподівання і відбулось на справді високому професійному рівні. Івано-франківці на три години наче побували на боксерському чемпіонаті світового рівня. Все було чудово організоване – від музики, до шоу-номерів.

Сама зустріч боксерів була також видовищною і набирала обертів із збільшенням вагових категорій учасників. У перших двох боях у категоріях до 49 кг та до 52 кг українці Денис Ящук та Станіслав Білогуров отримали поразку від Жеремі Беккю та Йордіна Убаалі. Третій бій у категорії до 56 кг закінчився перемогою Івана Ільницького над Бретом Ентоні. У поєдинку Богдан Шелестюк та Самір Макрух судді констатували нічию. Арсен Різун у категорії до 75 кг програв Мішелю Товаресу, а Дмитро Мітрофанов як і Тарас Шелестюк виграли у своїх французьких суперників Рашида Хамані та Алексіса Вастіна, тим самим зрівнявши загальний рахунок зустрічі. Програш Михайла Селіванова Абделькадеру Бухеніа нівелював у загальному підсумку виграш Дмитра Руденького в Йока Тоні.

Таким чином результат зустрічі залежав від останнього поєдинку між Віталієм Меріновим та Людовіком Грігюе, який проходив у надзвичайному напруженні. Сили суперників були рівні, тож судді після довгої дискусії констатували нічию в останньому бої та і у зустрічі загалом.

Таким чином Україна показала, що має достатньо хороших спортсменів і не лише в першому складі національної збірної, які є гідними супротивниками найкращим боксерам такого боксерського гіганта світу, як Франція.

Автор: Вікторія БІЛА