друкувати


Розпочалося багатонаціональне навчання “Ротаційні сили Чорноморського регіону – 2011”

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-30 11:00:16

29 серпня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині, розпочалося багатонаціональне навчання “Ротаційні сили Чорноморського регіону – 2011”. Цей захід відбувається відповідно до Плану міжнародного військового співробітництва на 2011 рік між оборонними відомствами України та Болгарії.

До навчання залучені більше ста військовослужбовців, п’ятнадцять одиниць військової і спеціальної техніки та інші матеріально-технічні засоби.

Під керівництвом заступника начальника Міжнародного центру миротворчості та безпеки підполковника Ігоря Зеніна учасники навчання впродовж двох тижнів удосконалюватимуть вишкіл з миротворчої тематики на Центральному військовому містечку, тактичному полі та полі підготовки миротворчих підрозділів.

Так, на першому тижні українські військові інструктори проведуть заняття з принципів операцій з підтримання миру, ознайомлять учасників з положеннями Права ведення війни та основними засадами міжнародного гуманітарного права.

Також в ході навчання учасники обміняються досвідом щодо проведення операцій з підтримання миру та відпрацюють вправи навчальних стрільб.

Впродовж другого тижня українські та болгарські військовослужбовці вивчатимуть зразки саморобних вибухових пристроїв, порядок їх виявлення на місцевості, виконуватимуть певні миротворчі завдання в зоні відповідальності.

Фіналом навчання стане марш та взяття під контроль зони відповідальності багатонаціональною ротою під командуванням капітана Євгена Крилова, при цьому військовослужбовці виконуватимуть завдання за призначенням і у нічний час.

За період спільного навчання українські та болгарські підрозділи мають досягти високого рівня взаємосумісності під час проведення миротворчої операції та виконання тактико-спеціальних процедур.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ