друкувати


Крилаті спортсмени обходяться не дешево

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-30 10:00:30

Українські голубівники віднедавна отримали можливість брати участь й у Чемпіонаті світу серед молодих голубів. Приймати змагання такого високого рівня вперше в історії випало цього річ маленькому селу Павлівка, що під Івано-Франківськом.

Змагання пройшли у кращих традиціях села. Культурну програму забезпечували молоді зірки місцевого штибу.

У голубиних змаганнях взяли участь представники з багатьох країн – Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Австрії, Молдавії, Таїланду, Латвії, Росії й звичайно ж України.

Оцінювали спортивних поштових голубів за чотирма польотами. 1 політ на відстань 110 км відбувався з села Іванків, другий – 205 км – з села Нова Ушиця, третій – 285 км - виліт відбувався з села Мельник. Останній, найдовший політ для голубів відбувався 27 серпня із села Райгород, яке знаходиться аж у Вінницькій області, на відстані 325 км від голубодрому в с. Павлівка.

Слід сказати, що участь у змаганнях серед молодих голубів обійшлась для їхніх господарів недешево. Так, лише реєстраційний збір з одного голуба складає 150 грн. Після закінчення конкурсної оцінки кожен голубівник має можливість викупити свого голуба. При цьому місця з 1 по 41 складають 100 грн., від 41 місця і далі – 50 грн. Якщо голубівник хоче, щоб його голуб брав участь і у фінальному польоті, він мусить активувати свого голуба на «великі перегони з грошовим призом», сплативши 50 євро, чи «малі перегони з грошовим призом», сплативши 100 грн. У випадку, коли власник не встигне активувати свого голуба до 10.00 год. 27 серпня, то його підопічного спортсмена можуть активувати інші особи до 11.30 год. 27 серпня 2011 року.

Кожному голубу присвоюється певний ідентифікаційний номер і по прильоту на голубодром спеціальна антена вловлює номер голуба, котрий прилетів і ідентифікує його власника.

Першість у перших трьох льотах тримали українські голубівники. В ході ж фінальних змагань, першим на фініш прийшов пернатий спортсмен з Австрії, український голуб був другим, «бронза» - за птахами з Бельгії.

Автор: Вікторія БІЛА