друкувати


Голова Івано-Франківської облради взяв участь у XIX Міжнародному Гуцульському фестивалі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-29 03:15:52

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич взяв участь у XIX Міжнародному Гуцульському фестивалі, який відбувся 27-28 серпня 2011 року в місті Косів. На фестиваль прибули делегати з 10 країн світу та 12-ти областей України.

Загалом, у фестивалі взяли участь понад 1700 учасників з України, Польщі, Словаччини, Канади, США, Румунії, Хорватії, Молдови, Естонії, Росії та інших країн світу. Більше сотні художніх колективів, 37 окремих вокалістів, понад 120 майстрів народної творчості визначали з-поміж  себе переможців у п'яти номінаціях: хорове мистецтво, народні інструменти, хореографія, інструментальна музика та акторська майстерність.

"Якщо ми не збережемо все те розмаїте багатство, яке сьогодні спостерігаємо тут, на цьому майдані і по всій Україні, тоді не матиме значення, в якій державі ми живемо – українській, російській, польській чи німецькій. Бережімо своє, бережімо себе, бережімо власну державу і Господь буде ласкавий до нас усіх!", - сказав голова обласної ради Олександр Сич під час урочистої церемонії відкриття фестивалю на майдані Незалежності у Косові і привітав всіх присутніх з 20-ю річницею Незалежності України.

Наступного року ювілейний 20-й Гуцульський фестиваль відбудеться у Верховинському районі Івано-Франківської області.

Джерело: www.orada.if.ua