друкувати


В Івано-Франківській області відбулися три всеукраїнські пластові табори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-26 04:15:18

Впродовж двох тижнів в середині серпня члени Національної скаутської організації "Пласт" провели на території Івано-Франківської області три всеукраїнські літні наметові табори.

Кожен з них мав власну спеціалізацію. Так, табір "Побурлакуємо світами.." складався з трьох етапів: спочатку діти займались скелелазіння на скелях Довбуша, далі вони мали велосипедну мандрівку впродовж п’яти днів, а завершилось все сплавом на катамаранах по Дністрі.

Табір "Чота Крилатих" мав на меті розвиток та популяризацію авіації серед молоді. На ньому пластунів навчали теоретичних основ авіації, літати на парапланах, дельтапланах та паратрайку.

"Крайовий вишкільний табір" — це табір, що є завершальним етапом навчання пластунів, на ньому відбувається перевірка знань, які вони отримали в організації раніше. У разі успішного проходження табору пластуни отримують ступінь скоба або вірлиці.

Як зазначив виконавчий директор "Пласту" Дмитро Колесник: "Загалом цього літа "Пласт" провів по всій території України понад 100 таборів, на яких оздоровились понад чотири тисячі дітей. Літнє таборування – це один з основних елементів нашої системи виховання. Це можливість для дітей як навчитись чогось нового, так і перевірити свої знання".

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК