друкувати


22 серпня з Городенківщини вивезли решту 50 тонн пестицидів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-23 04:00:32

22 серпня чотирма завантаженими фурами з Городенківщини вивезли усі решту 50 тонн пестицидів, що збереглися тут ще з часів радянських колгоспів.

Два роки тому давно непридатні отрутохімікати звезли з усього району на територію Городенківського бурякоприймального пункту, де вони «чекали свого часу».

За словами завідувача сектора екології природокористування і мінерально-сировинних ресурсів головного управління економіки облдержадміністрації Віктора Кліда, який як представник обласної комісії з вивезення пестицидів разом з керівництвом Городенківського району контролювали процес вивезення небезпечного агрохімії.

«Далі будуть Тлумацький, Калуський та інші райони , - каже Віктор Клід, - аби, як про це недавно заявив перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Плавюк, «раз і назавжди позбутися пестицидів на всій території області».

Довідково: Обласну комісію по вивезенню пестицидів очолює перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Михайло Чорній. Пестициди, гербіциди та інші небезпечні агроречовини зберігалися в 6 районах області. 10 серпня їх уже позбувся Коломийський район, 23 серпня - Городенківський.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики