друкувати


На Прикарпатті сільський голова жорстоко побив дівчину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-20 02:00:20

Струс мозку і госпіталізація в Обласній клінічній лікарні. Таким є результат нещодавнього «спілкування» 27-річної продавщиці салону з продажу мобільних телефонів, що по вулиці Дністровській в Івано-Франківську, з 29-річним головою села Михальче Городенківського району Василем Слободяном.

Як розповіли родичі потерпілої, чоловік завітав до салону в пообідню пору минулого четверга у пошуках свого знайомого, який також працює в зазначеній крамниці. Оскільки останнього на роботі не виявилось, молодик вирішив використати приміщення магазину як тимчасовий офіс (до села Михальче з Івано-Франківська трішки далекувато) і заходився вирішувати свої справи, видзвонюючи по мобільному телефону своїх колег чи то партнерів, а може (з чим чорт не жартує?) навіть і виборців.

Яка така важлива обставина закинула війта так далеко від підопічного села у пору жнив – достеменно не відомо. Хочеться вірити, що необхідність вирішення нагальний потреб громади села або ж участь у святковій розширеній сесії Івано-Франківської облради, яка того дня відбулася в Івано-Франківську. Певно, проблеми громади, які сільський голова обговорював по телефону, були ну дуже вже нагальними, бо ж їх вирішенню, як виявилось, заважали навіть розмови продавців за прилавком, які в силу специфіки своєї роботи та дбаючи про прибуток крамниці змушені були спілкуватись з клієнтами та консультуватись одне з одним. За ці «гріхи» чоловік почав ображати продавців і в грубій формі вимагати не заважати його телефонним розмовам. Після чергового такого хамського випаду одна з продавчинь звернулася до чоловіка з вимогою покинути приміщення, за що і поплатилась здоров’ям. Чоловік почав заломлювати їй руки, а потім, вхопивши за волосся, сильно вдарив головою до столу.

Василь Михайлович Слободян – відомий у своєму селі підприємець, власник компанії з надання послуг кабельного телебачення. Вочевидь, саме за все хороше, зроблене ним для громади села, її представники і довірили йому владу над собою, а ще тому, що йшов він на вибори не від аби-кого, а від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» . Історія останніх виборів знає чимало фактів, коли визначальними чинниками вибору людей були не особисті якості кандидатів (часто-густо це були нікому не відомі студенти, які попросту не встигли ніяк себе проявити ), а саме приналежність до вказаної політичної сили – така вже специфіка електорального мислення наших людей, які обирають не людину, а вподобаний ними бренд. То чи приємно буде селянам дізнатись про те, що обраний ними війт – звичайнісінький хам і хуліган, для якого підняти руку на жінку – цілком природня справа і чи залишиться в них після цього хоч крапля поваги до усіх виборних чиновників, особливо обраних від ВО «Свобода», та інституту місцевого самоврядування взагалі?

За фактом побиття дівчини в Пасічнянському відділі внутрішніх справ Івано-Франківська зареєстровано відповідну заяву. Правоохоронці проводять дослідчу перевірку і вирішують питання щодо порушення кримінальної справи. Вони запевнили родичів потерпілої, що справу буде розслідувано чесно і неупереджено, а владний статус зловмисника не стане на заваді правосуддю. Родичі дівчини не дуже вірять у ці запевнення, але ми сподіваємось, що івано-франківські міліціонери не дозволять заплямувати честь мундиру правоохоронця і сумлінно виконають свій обов’язок.

Автор: Сергій БІЛИЙ