друкувати


Концерт nu-gypsy: «Tsigunz Fanfara Avantura» (Польща)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-20 10:00:53

25 серпня, четвер, у арт-кафе «Квартира 35» (м.Львів, вул.Вірменська, 35, «Дзиґа». ІІ поверх) гратиме шалений, колоритний і мелодійний польський nu-gypsy гурт «Tsigunz Fanfara Avantura». Гурту вдається поєднувати труби та барабани, техніку польського джазу, електронний саунд, слов’янський фольк із естетикою циганського свята.

Концерт «Tsigunz Fanfara Avantura» є доброю нагодою налаштуватись до повернення із вакацій Етноклубу «Набутків» та «ДжазКлубу.Львів», які відновлять вівторкові та четвергові зібрання-концерти-сейшени із вересня.

Початок концерту – 20:00

Вхід: 50 грн, для членів етноклубу та джаз-клубу – 25 грн

Склад гурту:

Zlatko Fetisz – саксофон

Michail Andzello – альт-саксофон

Mahala Melechovitz Rai – кларнет

Fanfara Mordulec –- тромбон

Don Tubescu – туба

Rav Zapalnikov – електроніка

Gianni Granda Slivovitz – перкусія

ОФІЦІЙНА (!) інформація про гурт: «У вільному перекладі: вогняні рушниці сучасної циганщини, швидкі і небезпечні королі турбо-груву, цинічні романтики на межі фальшу і просто тигри суворого звучання nu-gypsy!

Цей колектив являє собою платформу, що поєднує мистецтво сходу і заходу, старих і молодих, воду з вогнем і вино зі «Снікерсом», гарячими ритмами «Majorca Party» з циганською свободою і німецьким «ordnungоm».

Позаздривши циганам, їх культурі і таланту, «Tsigunz Fanfara Avantura» крадуть традиційні мелодії з Балкан, Туреччини, Близького Сходу і Індії, щоб потім їх торпедувати досягненнями музики XXI століття. Пов'язувати традиційні духові та ударні інструменти з найновішими досягненнями техніки, розробленими в Японії і виробленими в Китаї. І все це перенесене на польський ґрунт, з традиціями польської школи джазу і постромантичними апеляціями до слов'янської мелодики.

Не останньою є і візуальна сторона виступів. Любов музикантів до неголених борід, біжутерії з томпаку, а також характерної циганської моторики призводить в результаті до блискавичного зближення з публікою, зазвичай прекрасної статі!!!»