друкувати


19 серпня - Преображення Господнє

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-19 01:07:15

Шановні жителі міста Коломиї і району! Серед дванадцяти річних свят християнського календарного циклу по своїй значимості вважається третім після Різдва та Великодня Преображення Господнє або Великий Спас, Другий Спас.

За Біблією, в цей день Ісус Христос разом зі своїми учнями піднявся на вершину гори. Посеред ночі довкола нараз спалахнуло дивовижне світло: їхній учитель у блаженному сяйві здіймався на небеса. Усі почули голос Всевишнього, який сповістив, що Ісус є намісник Бога на землі. Саме це і переконало присутніх у надприродній місії Христа - об’єднанні земних і небесних начал. Звідси й назва свята - Преображення Господнє.

Однак у народі свято Спаса має й світське значення, пов’язане зі святом врожаю. Це дає підставу вважати, що його первісне коріння сягає дохристиянських вірувань, оскільки майже в усіх народів існували урочисті свята врожаю. Це дає підставу вважати, що його первісне коріння сягає дохристиянських вірувань, оскільки майже в усіх народів існували урочисті свята врожаю. Наші далекі пращури також широко відзначали закінчення жниварської пори.

Вітаю вас зі святом і бажаю міцного здоров’я та незламної віри.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич