друкувати


М.Вишиванюка запросили стати Почесним гостем V Всесвітнього Форуму українців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-18 02:40:59

На ім’я голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка надійшов лист-запрошення від Оргкомітету V Всесвітнього Форуму українців «бути Почесним гостем» на відкритті цього представницького форуму, що проходитиме у столиці України 19-20 серпня в приміщенні Національного театру опери і балету ім. Тараса Шевченка. V Всесвітній Форум українців присвячений 20-річчю незалежності України.

Довідково: У V Всесвітньому Форуму українців планується участь 300 делегатів із понад 40 країн світу. Зокрема, будуть представлені 100 делегатів від східної діаспори, 100 - від західної і 100 делегатів з України. Запрошено для участі у форумі 50 почесних гостей, серед яких не тільки вихідці з України, але й іноземці, які дбають про імідж України за кордоном.

Як зазначають організатори,Українська Всесвітня координаційна Рада, у 2011 році держава виділила на проведення форуму 3,3 млн грн.

Відкриття форуму відбудеться 19 серпня о 10.00 в Національному театрі опери та балету ім. Тараса Шевченка, а основні заходи в "Українському домі".

Крім пленарних засідань делегати візьмуть участь в 7 секціях, орієнтованих на гуманітарні питання, освіта, молодіжну політику.

Водночас працюватимуть секції - з правових, інформаційних питань, а також з питань трудової міграції та становища українців у Росії.

IV Всесвітній форум українців відбувся 18-20 серпня 2006 року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА