друкувати


Продовжуються заходи реформування у ЗОК сухопутних військ ЗСУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-18 11:15:19

Впродовж 17-18 серпня у 79-му окремому батальйоні управління Західного оперативного командування триває черговий етап здачі та вивезення автомобільної техніки.

Варто зазначити, що організаційні заходи відбуваються на виконання Програми реформування та розвитку Збройних сил України на 2011 в оперативному командуванні щодо оптимізації чисельності особового складу, озброєння та техніки.

– На сьогодні, ми завантажили на платформи більше двадцяти одиниць техніки роти зв’язку, взводу штабних машин автомобільної роти та підготували її до відправки. Ці заходи є плановими та проводяться згідно вимог Начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України. Кінцевим пунктом призначення техніки є один з окремих полків зв’язку, що дислокується на Чернігівщині. Решту автомобільної техніки та інженерних засобів нами сплановано передати наступного місця цього року, – розповів командир частини підполковник Роман Сідор.

Слід додати, що під час робіт особовий склад забезпечувався гарячим харчуванням безпосередньо на місці, для чого під керівництвом начальника продовольчої служби старшим лейтенантом Сергієм Пилипчуком було облаштовано похідний пункт харчування з усіма необхідними атрибутами: польовою кухнею, місцем для вмивання, прийому їжі. Також для технічної, медичної, психологічної підтримки військовослужбовців були розгорнуті, відповідно, контрольно-технічний та медичний пункти і, що не менш важливо, польова світлиця.

Автор: Підполковник Олег ГОДОВАНСЬКИЙ, начальник прес-центру – прес-секретар управління