друкувати


Поблизу кордону затримано 5 незаконних мігрантів та провідника

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-17 02:00:19

Вчора 16 серпня, близько ранку на відстані ста метрів від лінії державного кордону прикордонним нарядом прикордонний патруль від відділу прикордонної служби «Кам’яниця» було помічено двох невідомих осіб, що рухалися в сторону українсько-словацького кордону, помітивши правоохоронців невідомі почали втікати.

Оскільки порушники не реагували на голосові команди, прикордонникам довилося здійснити два попереджувальний постріл в гору з пристрою для відстрілу гумових куль «Форт-12Р». На що також втікачів не відреагували, після чого на затримання було пущено службового собаку Ліля, яка і затримала одного із «спринтерів». Ним виявився місцевий житель.

Після прибуття групи реагування, на даній місцевості прикордонники організували пошук, на можливу наявність «шукачів кращої долі», і не дарма на відстані 50 метрів від лінії інженерно технічних споруд, охоронцями кордону, на деревах було помічено одного, а згодо ще чотирьох незаконних мігрантів. Спустившись на землю один з затриманих намагався втекти та почувши попереджувальний постріл, який був здійснений в гору – зупинився. Доставивши затриманих на відділ прикордонної служби, правоохоронцям вдалося з’ясувати, що затримані являються громадянами Афганістану, п’ять чоловіків, без документів намагалися перетнути українсько-словацький кордон та потрапити до країн Євросоюзу з метою пошуку кращої долі.

Наразі всі затримані незаконні мігранти знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання Чопського прикордонного загону, до встановлення обставин правопорушення.

Слід також сказати, що цього ж дня в місті Ужгород прикордонниками було виявлено та затримано, ще дев’ять осіб, з числа громадян Афганістану, Пакистану та Гвінеї, що порушили правила перебування на території

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону