друкувати


Івано-Франківські податківці ділилися досвідом роботи з донеччанами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-16 05:15:43

В рамках міжрегіональної угоди про співробітництво між Івано-Франківською та Донецькою облдержадміністраціями вчора на Прикарпатті перебувала з робочим візитом делегація з м.Донецька. Голова Громадської ради при Донецькій ОДА Володимир Кіпень, голова комісії з питань міжнародних зв’язків та євроінтеграції В’ячеслав Редько та голова правління Центру аналізу і розвитку суспільних комунікацій Сергій Бондаренко під час своєї поїздки ознайомилися також з роботою Центру з обслуговування платників податків ДПІ в м.Івано-Франківську.

Голова ДПА в Івано-Франківській області Віктор Рахміль поділився з гостями досвідом створення Центру, облаштування залів та робочих місць. Зокрема, він зазначив, що із запровадженням Центру з обслуговування платників податків весь комплекс послуг по адмініструванню податків та зборів, наданню податкових консультацій, адміністративних послуг по видачі довідок та дозвільних документів, прийняттю податкової звітності та вхідної кореспонденції зосереджено в одному місці – на першому поверсі ДПІ в м.Івано-Франківську, що значно покращило обслуговування платників податків.

Також гостей цікавили різні аспекти діяльності ДПА в області, зокрема як податківці Прикарпаття борються з веденням бізнесу в «тіні», налагодження співпраці з інститутами громадянського суспільства, стан відшкодування податку на додану вартість, а також взаємовідносини ДПС в області з великими бюджетоформуючими платниками податків.

«У вересні поточного року ми очікуємо досягнення 80 відсоткового рівня відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі», - зазначив голова ДПА в області Віктор Рахміль.

«Сьогодні державна податкова служба України орієнтується на принципи відкритості, прозорості та доступності простим громадянам. Хоча перші кроки на цьому шляху вже зроблені, проте ще залишається багато питань для вирішення», - підсумував Володимир Кіпень, завершуючи ознайомлення з роботою Центру.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області