друкувати


М.Вишиванюк: Фестиваль «Медовий Спас у Коломиї» стане всеукраїнським

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-16 11:00:20

Минулої неділі біля Музею історії міста Коломиї відбувся Другий відкритий обласний фестиваль «Медовий Спас у Коломиї». Цьогорічний фестиваль присвячується 185-річчю від дня народження визначного галицько-українського політика, громадсько-політичного та культурно-просвітнього діяча, письменника о. Івана Наумовича, який був редактором багатьох галицьких видань.

Урочистості, що проходили за участі голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, заступника голови ОДА Романа Іваницького, керівників району і міста Коломиї розпочалися в концертно-виставковій залі Музею ювілейною академією та відкриттям виставки картин «Квіти Олега Лобурака». Потім була урочиста академія, присвячена 1023 роковинам хрещення Київської Руси-України. Її учасниками були хористи кафедрального собору Преображення Господнього УГКЦ «Світло Тавору».

У своєму вітанні землякам-коломиянам та гостям «старовинного писанкового міста на Прутом», яке у поточному році відзначає 770 років першої писемної згадки, Михайло Вишиванюк побажав усім якнайміцнішого здоров’я, успіхів у всіх добрих справах і починаннях і непохитної віри в достойне європейське майбутнє незалежної України, яка днями урочисто відзначатиме своє перше 20-річчя.

На музейній площі діяла традиційна виставка-ярмарок освяченого меду та бджолопродуктів за участю пасічників Коломийського, Снятинського, Косівського, Надвірнянського, Долинського, Богородчанського районів, а також міста Борщів Тернопільської області. У концертній програмі були виступи фольклорно-етнографічних самодіяльних колективів.

До слова, минулого року під час першого фестивалю «Медовий Спас у Коломиї» голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк запевнив учасників та гостей, що другий фестиваль набуде обласного статусу, і це відбулося.

Цього разу Михайло Вишиванюк наголосив, що бджола, яка носить мед, «істота Божа, вона міжконфесійна», тому, мовляв, наступного року мед освячуватимуть у Коломиї священики різних конфесій. А фестиваль «Медовий спас у Коломиї» стане всеукраїнським. З цього приводу він звернеться з клопотанням до Мінкультури.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА