друкувати


Відбулася колегія Коломийської райдержадміністарції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-12 04:40:02

12 серпня 2011 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Михайла Негрича відбулось засідання колегії за участю начальників відділів і управлінь, сільських, селищних голів.

Розпочалася колегія з вручення сільським та селищним головам пакетів з прапорами України, Законом Божим, презентаційною книгою «Барви Коломийщини» та запрошенням на ІІ регіональний відкритий фестиваль автентичної карпатської кухні «Смачний Спас», приурочений 20-й річниці незалежності України. Після чого перейшли до розгляду порядку денного, який налічував 4 питання.

Про благоустрій населених пунктів до відзначення 20-ої річниці незалежності України в районі доповідали заступники голови райдержадміністрації Ярослав Мочернюк, Леся Білищак, Любов Михайлишин. Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», розпорядження облдержадміністрації від 30.03.2011р. №186 "Про проведення місячника з благоустрою і впорядкування територій населених пунктів області" та розпорядження районної державної адміністрації від 01.04.2011 року № 251 "Про проведення місячника з благоустрою і впорядкування територій населених пунктів району" проведено заходи з благоустрою і впорядкування територій населених пунктів району та загальнорайонну толоку. В ході проведених заходів упорядковано 456,0 тис. м2 територій парків та скверів, проведено 6,1 тис. м2 ямкового ремонту на дорогах місцевого значення загального користування. Висаджено 12,6 тис. штук дерев, 9,4 тис. штук кущів, впорядковано газони та створено200,6 м2 нових квітників. Ліквідовано 205 стихійних сміттєзвалищ, зібрано 1,13 тис. м3 побутових відходів, очищено від сміття 92,8 тис. м2 берегів річок та інших водоймищ. Приведено у належний естетичний та санітарний стан 12,2 тис. м2 прибудинкових територій, 30 дитячих майданчиків, 84 спортивних майданчиків, упорядковано 89 кладовищ. Впорядковано братські могили, місця почесних поховань, меморіальні комплекси та пам’ятники. Прибрано і впорядковано вулиці та дороги населених пунктів, 99 зупинок громадського транспорту. Заходи з благоустрою та впорядкування територій виконано в усіх населених пунктах району.

Робочою групою проведено об'їзд сільських та селищних рад щодо перевірки виконання заходів з благоустрою і впорядкуванню територій населених пунктів району. За результатами об’їзду робоча група відзначила позитивну роботу з благоустрою сіл Спас, Мишин, Лісна Слобідка, Верхній Вербіж, Велика Кам’янка, Турка, Ценява, Підгайчики, Виноград, Ковалівка та Сідлище. Коломийський район зайняв друге місце в області з благоустрою та впорядкування територій населених пунктів.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук та головний державний санітарний лікар району Михайло Микитюк доповіли про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 27.05.2011 року № 358 «Про підготовку шкіл району до нового навчального року». На виконання розпорядження голови облдержадміністрації М. Вишиванюка від 22.06.2011 року №426 «Про стан підготовки установ освіти області до нового 2011-2012 навчального року» та з метою успішної підготовки закладів освіти району до нового навчального року у Коломийському районі проведена відповідна робота. Збережено мережу загальноосвітніх навчальних закладів. У Коломийському районі забезпечено своєчасну виплату (в повному обсязі) заробітної плати та відпускних педагогічним працівникам з наданням матеріальної допомоги на оздоровлення. Щорічно збільшується мережа дошкільних навчальних закладів району. У районі також проводяться роботи по відновленню роботи ДНЗ с. Джурків, реконструкції будівлі котельні школи під ДНЗ с. Шепарівці, завершується виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва дошкільного навчального закладу с. Іванівці.

По третьому питанні про стан роботи із зверненнями громадян у І півріччі 2011 року відповідно до вимог Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» доповідала завідувач сектором роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Оксана Івасюк. У І півріччі 2011 року до районної державної адміністрації від жителів району та через органи влади вищого рівня надійшло 986 звернень громадян, що на 53 звернення більше у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. З них: на особистому прийомі зареєстровано 159 звернень (на 110 звернень менше), письмових - 737 (на 185 звернень більше). Кількість звернень до райдержадміністрації через органи влади вищого рівня склала 90 (9,12% від загальної кількості звернень). Найбільше звернень до органів влади вищого рівня надійшло від жителів Коршівської сільської ради - 8, Печеніжинської - 7, Отинійської селищних рад - 6, Раківчицької - 5, Спаської - 5 сільських рад. Протягом І півріччя 2011 року всього до райдержадміністрації звернулося 1874 громадяни з урахуванням колективних звернень. Колективних звернень надійшло 37, що становить 3,75 % від загальної кількості і на 14 звернень більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

Про стан виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами за І півріччя 2011 року доповіла завідувач сектора контролю апарату райдержадміністрації Олеся Коваленко. Протягом 6 місяців 2011 року районна державна адміністрація спрямувала зусилля на забезпечення соціально – економічного та культурного розвитку району. Досягнення поставленої мети в частині виконання намічених заходів здійснювались шляхом реалізації на місцях актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, інших центральних органів державної влади, розпоряджень і доручень голови обласної державної адміністрації, а також завдяки систематичному контролю за своєчасним і якісним виконанням визначених цими документами завдань. За 6 місяців 2011 року сектором контролю апарату райдержадміністрації опрацьовано 2102 документи. Взято на контроль 665. Крім того, на контролі знаходилось, ще 95 документів минулих років. Загалом на контролі протягом І півріччя знаходилось 760 документів. Виконано і закрито до справи 563, решта 197 документів залишено на контролі. З порушенням термінів виконано 26 документів.

В колегії взяв участь головний спеціаліст відділу інженерного забезпечення та перспективного розвитку управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Петро Годованець.

З усіх питань прийнято відповідні рішення.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА