друкувати


Пленер художників "Фест" працював в Криворівні на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-11 03:15:56

2 серпня в Івано-Франківській області розпочав роботу ХІХ пленер художників «Фест», присвячений 155-ій річниці з дня народження українського письменника та поета Івана Франка та 20-ій річниці Незалежності України.

Учасниками пленеру стали 14 художників із шести областей України (Івано-Франківської, Київської, Чернігівської, Донецької, Дніпропетровської та Луганської) та Білорусі (місто Мінськ). Основним місцем перебування та творчості художників стало село Криворівня, Верховинського району, де колись мешкав Іван Франко.Понад тиждень митці відтворювали на полотнах яскраві барви мальовничої природи. Крім творчої праці, художники також зустрічалися із керівництвом району, відвідували музеї, ознайомилися з історією, культурою та традиціями краю.

9 серпня 2011 року у залі відпочинкового комплексу «Дивосвіт» села Криворівня відбулося урочисте закриття пленеру художників за участю голови районної державної адміністрації Василя Гондурака, начальника відділу культури та мистецтв райдержадміністрації Мирослави Корнелюк, сільського голови села Криворівня Василя Зеленчука. З метою популяризації верховинського краю учасникам пленеру було вручено книжки, календарі та буклети.

На закритті художниками було представлено 106 творчих робіт, які виконані технікою акварель та олійним живописом. Всі картини будуть представлені на спільній виставці в Івано-Франківську.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики