друкувати


Відбулося урочисте відкриття ІІ етапу програми «Чорний ліс-2011»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-11 03:00:07

Відповідно до обласної комплексної Програми «Молодь Прикарпаття» з метою патріотичного виховання підростаючого покоління з 9 по 18 серпня 2011 року на базі с.Слобода Коломийського району проводиться наметовий табір обласної молодіжної національно-патріотичної програми «Чорний Ліс - 2011», в якому беруть участь 150 осіб із 15 районів області.

10 серпня 2011 року в ЛОК «Прикарпатські зорі» с. Слобода відбулось урочисте відкриття другого етапу обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс-2011». Другий етап передбачає збір команд-фіналістів в молодіжному наметовому таборі для визначення команди переможця обласних змагань та включає в себе три частини Програми:

- науково-теоретична – включає проведення вікторини з історії визвольних змагань українського народу, краєзнавства, конкурс знавців фольклору та етнографії краю. Програмою передбачені зустрічі з учасниками та свідками боротьби Української Повстанської Армії Прикарпаття, а також історико-природнича екскурсія по місцях національно-визвольних змагань;

- пізнавально-практична – передбачає отримання учасниками знань: з основ пішохідного туризму та туристичної техніки, орієнтування на місцевості, надання долікарської допомоги, конкурсу пісні й строю, стрільби із пневматичної гвинтівки, уміння жити в природі. В рамках пізнавально-практичної частини проводиться теренова гра, під час якої учасники повинні застосувати набуті знання, а також виявити власну винахідливість, виваженість рішень, витривалість;

- творчо-відпочинкова – має на меті дати можливість учасникам виявити творчі здібності та нахили, удосконалити їх, відпочити у колі своїх ровесників. Ця частина включає: представлення команди, конкурс на краще виконання патріотичної пісні, репортаж, конкурс таборової газети, конкурс лісових кухарів, конкурс пластики лісу, вечори відпочинку, спортивні змагання тощо.

На урочистому відкритті учасників привітали начальник управління у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської облдержадміністрації Ростислав Заремба, заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак, в.о. начальника відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації Василь Буджак.

Далі розпочалися конкурсні змагання. Після двох видів команда Коломийського району вийшла в лідери.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА