друкувати


На Прикарпатті відбувся ІІ Всеукраїнський еколого-етнографічний фестиваль гір

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-08 02:40:39

На вихідних на Прикарпатті відбувся другий Всеукраїнський еколого-етнографічний фестиваль гір.

Його організатори — всеукраїнська громадська організація „КАРПАТИ КЛИЧУТЬ” разом з державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в області та громадською радою при Івано-Франківській ОДА. Основні заходи пройшли у підніжжі найвищої вершини Українських Карпат.

Під Говерлою зібралися представники органів місцевого самоврядування, Карпатського національного природного парку, Карпатського біосферного заповідника, гірських населених пунктів, а також ентузіасти, члени громадських організацій, в першу чергу тих, що пов’язані з екологією, розвитком туризму і спорту, збереженням культурних надбань карпатського краю, європейською інтеграцією.

Учасники фестивалю спільно з державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області провели круглий стіл, на якому обговорили стан екології Карпатського регіону, розвитку туризму і транскордонного співробітництва.

Також у рамках фестивалю відбулася екологічна акція «Очистимо Карпати від сміття», сходження на найвищі вершини-двотисячники, туристські змагання, виступи учасників художньої самодіяльності та інші цікаві заходи.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК