друкувати


Навчання «Репід Трайдент-2011» завершено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-05 03:40:29

Сьогодні, 5 серпня у центральному військовому містечку Міжнародного центра миротворчості та безпеки на Львівщині, відбулася урочиста церемонія закриття українсько-американських тактичних військових навчань «Репід Тарйдент-2011».

На стройовому плацу військового містечка вишикувались підрозділи 13 країн-учасниць. Нагадаємо, що у навчаннях брали участь близько 1400 військовослужбовців з України, США, Великої Британії, Канади, Польщі, Білорусії, Молдови, Сербії тощо.

Із промовою до них звернулися спів керівники навчань з української та американської сторін: заступник командира 8 армійського корпусу СВ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін та координатор проектів міжнародного військового співробітництва командування Сухопутних військ США у Європі пан Кевін Волк.

­– З упевненістю хотів би відзначити, що усі військовослужбовці країн-учасниць показали свій професіоналізм, знання та навички на високому рівні. Під час навчань військові багатьох країн також мали змогі потоваришувати, дізнатися більше про культуру народів та націй. А головне – довели спроможність спільно виконувати поставлені перед ними завдання. – відзначив генерал-майор В’ячеслав Назаркін.

Також усі підрозділи, які брали участь у «Репід Трайдент-2011» отримали сертифікати. Декількох військовослужбовців було відзначено почесними грамотами та сувенірами від керівництва навчань.

Слід додати, що під час підбиття підсумків «Репід Трайдент-2011» , було відзначено, що чотири підрозділи, які у ході навчань проходили самооцінку 1 рівня та оцінку НАТО 2 рівня із завданнями упорались. Іноземні експерти-оцінювачі визнали українські підрозділи взаємосумісними із підрозділами армій інших країн. Це означає, що найближчі три роки, ці підрозділи можуть виконувати миротворчі завдання у складі сил швидкого реагування Північноатлантичного альянсу.

Джерело: Прес-група навчань «Репід Трайдент-2011»