друкувати


Завершилися дводенні збори з комунальниками західного оперативного командування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-05 02:15:41

Сьогодні, 5 серпня, завершилися дводенні навчально-методичні збори з начальниками теплогосподарств (котелень) квартирно-експлуатаційних відділів (частин) міст та районів Західного оперативного командування. Захід проводився на базі квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова на виконання вимог наказу Міністра оборони України про підготовку казармено-житлового фонду і комунальних споруд до експлуатації в зимовий період 2011-2012 років.

– Основною метою зборів було визначення реального стану справ із підготовкою котелень та тепломереж військових частин і установ до опалювального сезону 2011-2012 років для своєчасного та оперативного втручання у проблемні ділянки, – повідомив керівник зборів заступник начальника Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковник Сергій Дрямов.

Під час обговорення роботи котелень були ґрунтовно розглянуті питання з пожежної безпеки, охорони праці та надання долікарської медичної допомоги при опіках, отруєнні чадним газом тощо.

– Статистика нещасних випадків свідчить про те, що більша частина їх відбулася через грубі порушення правил пожежної безпеки. Нехтування та, подекуди, злочинна байдужість відповідних посадових осіб до вимог експлуатації електрообладнання, опалювальних пристроїв та систем вентиляції призводить, як наслідок, до трагічних наслідків, – наголосив офіцер відділу пожежної профілактики та бойової підготовки Західного територіального управління пожежної безпеки майор Андрій Монастирський.

Натомість начальник квартирно-експлуатаційної групи управління оперативного командування підполковник Василь Панченко ознайомив присутніх в загальних рисах із ситуацією щодо утримання будівель та котелень Західного оперативного командування.

– Наразі в оперативному командуванні налічується 589 одиниць будівель військових частин та установ. На сьогоднішній день вже проведено низку погоджувальних нарад, під час яких ми обговорили їхній стан та визначилися із планом підготовчих робіт до експлуатації казармено-житлового фонду в зимовий період. Крім того, командувачем Західного оперативного командування генерал-майором Юрієм Думанським було дано доручення провести підготовку поетапно, у суворо визначені терміни та без зривів, – зазначив офіцер.

Звичайно, для того, щоб військові якісно підготувалися до зими потрібні кошти. За підрахунками фахівців для оперативного командування їх потрібно близько п’ятнадцяти мільйонів гривень. Натомість, на сьогоднішній день виділено близько шести мільйонів гривень, що становить 40% від потреби. Проте, оптимізму додає той факт, що в частинах та установах роботи з підготовки до зими вже виконано на 50-60 відсотків.

Загалом, під час навчально-методичних зборів не лише заслуховували звітні матеріали та розглядали проблемні питання та шляхи їх вирішення. Значна частина навчального часу була відведена під практичні заняття з утримання та нагляду за паровими і водогрійними котлами та технічної експлуатації теплових установок і мереж на базі 79-го окремого батальйону управління Західного оперативного командування.

Завершився захід атестацією його учасників, до якої входили питання з утримання тепломереж та котелень, дотримання правил пожежної безпеки та охорони праці.

Автор: Майор Олег ГОДОВАНСЬКИЙ, начальник прес-центру-прес-секретар управління Західного оперативного командування