друкувати


З ініціативи Кабінету міністрів в Україні подорожчають послуги стоматологів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-03 05:15:45

Через нові правила оподаткування, встановлені Кабміном, можуть подорожчати пломби і стоматологічне обладнання.

1 серпня набула чинності постанова Кабінету міністрів №785 від 9 червня 2011 року, якою був затверджений новий перелік виробів медичного призначення, постачання яких звільняється від оподаткування податком на додану вартість. В оновлений список не потрапила низка виробів, що використовуються в стоматологічній практиці.

Зокрема, обкладаються ПДВ операції з постачань стоматологічних матеріалів по пломбуванню зубів, суміші для отримання зубних зліпків, бормашини та інструменти, що використовуються в них, інше стоматологічне устаткування.

Постанова прийнята відповідно до Податкового кодексу. Проте в кодексі вказується, що перелік операцій звільнених від ПДВ затверджує Кабмін. Таким чином, рішення про виключення або включення тієї або іншої позиції в переліку залежить цілком від уряду.

Як повідомлялось, цією ж постановою зі списку виробів медичного призначення, які не обкладаються ПДВ були виключені презервативи. Це може призвести до того, що найбільш доступний засіб захисту від СНІДу подорожчає на 20-25%.

Джерело: ТСН