друкувати


3-5 серпня на Івано-Франківщині перебуватиме офіційна делегація Португалії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-02 05:15:01

3-5 серпня на Івано-Франківщині перебуватиме офіційна делегація Португалії, у складі якої керівники компанії «Пролоджіка» – виробника шкільних персональних комп’ютерів «Магеллан».

Як зазначають в головному управлінні з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА, цей зустрічний візит португальців відбудеться за результатами переговорів, які були продовжені після травневого візиту голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка до Португалії. Мовляв, представники цієї країни мають намір обговорити з нами параметри створення в області виробництва персональних комп’ютерів та відповідного програмного забезпечення. До слова, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України з цього приводу зазначає: «Відповідні переговори із португальською стороною є важливими для розвитку інформатизації освіти в Україні».

До складу португальської делегації увійдуть президент компанії Луіш де Олівейра Аморім Кабріта та директор компанії Жорже Сá Коту. Водночас повторний візит на Прикарпаття здійснить Селестіно Лукас Моргадо, власник португальської групи готелів «Реаль», який має намір відвідати вісім готелів області.

Довідково: 13-17 травня делегація Івано-Франківської області під керівництвом голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка здійснила візит до Португалії, міст Лісабона та Фару. Було проведено ряд переговорів із підприємцями Португалії щодо можливостей інвестування в область; відбулися зустрічі із представниками українських суботніх шкіл міст Лісабона та Фару; підписано угоду про співпрацю між регіоном Алгарве та Івано-Франківською областю.

Тоді ж Президент Ради туризму Алгарве запросив представників Прикарпаття відвідати конференцію з туризму регіону у вересні поточного року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА