друкувати


До Євро-2012 "Укрзалізниця" підключить потяги до Інтернету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-02 03:42:04

"Укрзалізниця" планує до Євро-2012 підключити вітчизняні потяги до Інтернету, ТБ та встановити постійний мобільний зв'язок.

Впровадити бездротовий зв'язок в поїздах підприємство має намір на базі WiMAX. Нова послуга пройде випробування лише на маршруті Львів-Київ-Харків-Донецьк.

Постачальника нового сервісу державна компанія поки не вибрала.

"Сьогодні ми розглядаємо ті пропозиції, які надають нам кращі компанії України та Європи. І, природно, краща пропозиція буде реалізована ", - заявив гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

При цьому керівник "Укрзалізниці" повідомив, що роботи із забезпечення ділянки зв'язком технології WiMAX вже ведуться. "Укрзалізниця" розраховує на використання WiMAX і для своїх підприємств.

Скільки це коштуватиме державному монополісту, а відтак і платникам податків не повідомляється. Варто зазначити, що вартість мобільного Інтернету, який Кабмін хоче встановити у київському метро оцінюється у 224,5 мільйона гривень.

Як повідомлялось, нещодавно Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) заявив, що  готовий до співпраці з  "Укрзалізницею" та виявив бажання подвоїти фінансування своїх проектів за умови реформування залізничної галузі України.

Серед перспективних нових проектів, що можуть з'явитися вже цього року, залізничники та банкіри називають проекти з електрифікації та оновлення рухомого складу.

Як відомо, спільними зусиллями ЄБРР та Укрзалізниці вже  реалізують кілька проектів. Один з них — проект "Впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України".

За рахунок коштів кредиту закуплено 24 колійні машини на суму 80 млн дол. Також у межах цього проекту вже проведено тендер щодо відбору підрядника для проектування та будівництва Бескидського тунелю. Сума контракту разом з ПДВ та непередбаченими витратами складає 102,7 млн євро.

Джерело: ТСН