друкувати


«Ековеселка» приймала юних гостей з Чикаго

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-02 04:40:51

3 серпня на базі дитячого санаторію «Карпатські зорі» (м.Косів) завершується тритижневий літній табір «Ековеселка», що проводиться благодійним фондом «Товариство «Приятелі дітей».

1 серпня «Ековеселка» приймала юних гостей з Чикаго (США), танцювальний колектив «Громовиця» (33 танцюристи і 10 хореографів). Художній директор Роксани Пилипчак провела майстер-клас з танцю для 60 учасників табору, продемонструвала популярний американський танець «Рамалама» (танок зомбі) і танцювальну композицію «Привіт».

Місцеві діти також підготували цікаві танцювальні подарунки для гостей з Чикаго. Разом вони виконали запальну коломийку.

Як зазначалося, в поточному році танцювальний ансамбль «Громовиця» відзначатиме 30-ліття. Впродовж липня-серпня юні танцюристи з американського континенту подорожуватимуть Україною з концертами. У планах- концерти у містах Івано-Франківську, Львові, Рівне та Києві.

Довідково: Навчально-відпочинковий табір «Ековеселка» проводиться благодійним фондом «Приятелі дітей» для дітей сиріт з Київської, Сумської, Вінницької, Луганської та Львівської областей. В межах таборової програми - екологічні акції на території Косівщини, зокрема НПП «Гуцульщина»; навчання традиційних гуцульських ремесел, заняття з фольклористики тощо.

Благодійний фонд “Товариство ”Приятелі дітей” – всеукраїнська, добровільна, безприбуткова, благодійна організація, зареєстрована Міністерством юстиції України у серпні 1996 року, яка працює над проектами підтримки дитячих сирітських закладів та дітей-сиріт. Проекти передбачають надання цільової гуманітарної допомоги сирітськім закладам, стипендій та матеріальної підтримки студентам-сиротам, які навчаються у вищих навчальних закладах, проведення літніх таборів, реалізацію програм національно-культурного та патріотичного виховання. Таборова програма здійснюється за підтримки компанії «Крафт Фудз Україна», благодійної організації UCAR (США) за сприяння НПП «Гуцульщина» та проекту розвитку ООН в Україні ПРООН ГЕФ.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА