друкувати


Анастасія Ткачук стала чемпіонкою Європи з легкої атлетики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-02 01:00:52

Чемпіонат Європи з легкої атлетики серед юніорів став переможним для нашої землячки Анастасії Ткачук. У Таллінні легкоатлетка дала усім зрозуміти, з якою метою вона приїхала і хто приміряє золоту нагороду.

У фіналі на улюбленій 800-метрівці Настя одразу зайняла лідируючу позицію, з перших секунд випереджаючи суперниць. Звичайно, конкурентки спробували наздогнати українку, але всі намагання виявилися марними. Анастасія Ткачук стала чемпіонкою Європи.

«Перемога, звичайно, далась не особливо легко, але й не дуже складно, – розповідає Анастасія. - Я їхала на змагання лідером! І це, напевно, єдина причина, через яку я психологічно хвилювалась, оскільки всі від мене очікували медаль і я боялась всіх підвести. Безперечно, враження залишилися лише позитивні. Я йшла до цієї мети, плідно працювала, і ось винагорода за мої старання – це золота медаль!», – підсумовує спортсменка.

Вихованка Михайла Перегінця протистояла фавориткам забігу – британці Ровені Коул та росіянці Айвіці Малановій. Але, як сама додає Настя, це спорт і може статися все, що завгодно. Тактичний підхід до останнього рубежу розклав всі крапки над «і».

«Я діяла так, як мені підказувало серце вже на старті – ставати і бігти! Тренер сказав, що я готова і це додало мені впевненості! На старті всі трошки штовхались, а я вибігла вперед і повела забіг від старту до фінішу!», – згадує Анастасія Ткачук.

Результат 2.02,73 зафіксував перемогу івано-франківської легкоатлетки.

Джерело: sport.if.ua