друкувати


«Карпатські візерунки» на полігоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-01 03:15:55

30 липня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині відбувся концерт дружби та братерства для учасників українсько-американського тактичного навчання із залученням військ "Репід Трайдент-2011". Варто зазначити, що захід було організовано за підтримки командувача Західного оперативного командування генерал-майора Юрія Думанського.

На початку виступу тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу з виховної та соціально-психологічної роботи управління Західного оперативного командування підполковник Богдан Степанків ознайомив міжнародне військове товариство з історією та здобутками мистецького колективу Західного територіального центру військово-музичного мистецтва, а його начальник – військовий диригент капітан Богдан Катриняк анонсував святкову програму: – Колектив Центру сьогодні має честь ознайомити вас із незрівняною, самобутньою культурою України та її Збройних Сил. Ми підібрали музичні твори таким чином, аби якнайповніше розкрити культурні надбання нашого народу. Гадаю, що запальні ритми «Карпатських візерунків» та «Гуцулки» стануть вам до душі та збагатять новими знаннями про нашу державу, – зазначив капітан Богдан Катриняк.

Більшість військових інших країн бачили вперше виступ українців, тому всіма технічними новинками – мобільними телефонами, смартфонами, кишеньковими та професійними фотоапаратами, відеокамерами намагалися на згадку залишити яскраві моменти з виступів.

Справжньою несподіванкою, особливо для військовослужбовців з Великобританії, стала музична композиція на теми творів «Бітлз» «AББА» у виконанні військового оркестру Центру під керівництвом військового диригента майора Ігора Кузика. Під знайомі мелодії військові пускалися у танок, підспівували та аплодували.

Загалом майстерність артистів Західного територіального центру військово-музичного мистецтва дозволила створити дружню, невимушену та святкову атмосферу в перерві між суворо регламентованими правилами та планами днями навчань.

Автор: Підполковник Віталій Іванов