друкувати


Затримано 10 незаконних мігрантів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-08-01 05:00:46

Поблизу українсько-словацького кордону, що на Закарпатті правоохоронцями відділу прикордонної служби «Ужгород» Чопського загону затримано групу незаконних мігрантів з числа громадян Молдови та Грузії.

Під ранок, 30 липня цього року прикордонним нарядом прикордонний патруль на відстані від 200 метрів до лінії державного кордону було помічено групу невідомих осіб, що рухалися в бік державного рубежу. Не гаючи часу на дану ділянку одразу виїхала група реагування, яка і затримала 6 невідомих осіб, чотирьох жінок та двох чоловіків, документів в яких при собі не було. Як пізніше вдалося з’ясувати затриманими виявилися вихідці з Молдови, Грузії та Осетії, що мали намір перетнути українсько-словацький кордон з метою працевлаштування в одній із країн Євросоюзу.

Окрім вище згаданих осіб, в неділь 31 липня, прикордонниками цього ж відділу під час патрулювання, на залізничному вокзалі міста Ужгород було помічено трьох жінок африканської зовнішності, в ході перевірки документів було встановлено, що жінки являються громадянками Нігерії та навчаються в медичному університеті міста Тернопіль. Даних громадянок затримано відповідно до ч.1 ст.203 КУпАП, а саме - недотримання встановленого порядку перебування на території України іноземних громадян.

Наразі всі затримані знаходяться в пункті тимчасового тримання Чопського прикордонного загону, до встановлення обставин правопорушення.

Автор: Сергій БРОВКО начальник прес-служби Чопського прикордонного загону, старший лейтенант