друкувати


На Прикарпатті селяни 9 годин тримали у облозі міліцейську машину з затриманим

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-30 12:15:07

На Прикарпатті жителі села Збора 9 годин не випускали з оточення мікроавтобус із працівниками УБОЗу. Селяни запідозрили, що правоохоронці незаконно, силоміць забрали 21- річного односельчанина. Відпустити УБОЗівців їх умовляло і керівництво Калуського району, й міліцейське керівництво.

Як повідомляється, у Збору УБОЗівці приїхала по молодого чоловіка на ім’я Петро. У складі групи були два оперативники, двоє працівників спецпідрозділу "Сокіл" і водій. Молодика мали доправити до райвідділу для пояснень у кримінальній справі про погрози чоловіку та пошкодження його автівки.

Натомість, селянам поведінка правоохоронців здалася підозрілою і грубою. Очевидці побачили, як хлопця скрутили та ведуть до міліцейського автобусу. За словами селян, вони злякалися за Петра, бо мікроавтобус поїхав не до райцентру, а в ліс.

Майже з кожної хати вийшов хтось, переважно жінки, і перегородили дорогу. І з дванадцятої дня до дев’ятої вечора правоохоронців в облозі. Поперек дороги поставили легковик, під колеса міліцейського мікроавтобуса покидали цвяхи.

Під час суперечки один з міліціонерів вдарив бабусю затриманого. Наразі жінка у лікарні із забиттям грудної клітки та струсом головного мозку.

Проте масштабної бійки вдалося уникнути. До Збори приїхало керівництво району та міліцейське начальство. Петра з мікроавтобуса випустили. Відпустити УБОЗівців селян вмовляли дев’ять годин.

Як повідомили правоохоронці, причиною непорозуміння стало те, що міліціонери заплутали.

"Спрацювало те, що співробітники, не знаючи місцевості, виїхали у невідомому напрямку. Повернулися. Дали можливість перекрити дорогу, дали людям, які необізнані у ситуації, проявити свої не найкращі сторони", - розповів начальник УБОЗ УМВС в Івано-Франківській області Іван Гульпа.

Як запевнили правоохоронці, коли закінчиться внутрішнє розслідування, всі винні будуть покарані. У той же час селянам, найпевніше, за «науку» для міліції нічого не буде.

Джерело: ТСН