друкувати


На Коломийщині дбають про багатодітні та малозабезпечені сім’ї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-29 05:00:39

29 липня 2011 року в Коломийському міському Будинку культури «Народний дім» відбулося вручення продуктових наборів багатодітним, малозабезпеченим сім’ям району благодійним фондом «Світ для дітей».

Співпрацю з цим фондом започаткував голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, який приділяє велику увагу громадським організаціям, фондам, котрі надають гуманітарну та фінансову допомогу населенню Коломийщини.

Фонд "Світ для дітей" канадської благодійної організації "Міжнародна Християнська Допомога" діє на теренах України понад десять років. Засновником і директором фонду є Галина Микитюк. Спонсорами є канадські сім’ї, об’єднані у Благодійному Фонді «Чаша», що працює на теренах Канади. Нині центральний офіс знаходиться у містах Львів, Луцьк та Івано-Франківськ. Із благодійниками цієї служби вже знайомі мешканці Тисменицького, Коломийського, Городенківського, Рожнятівського, Тлумацького, Долинського, Косівського районів та міста Івано-Франківськ.

Фондом спонсорується 40000 дітей у 15 країнах світу. З Івано-Франківської області в проект ввійшло 1000 дітей, з них 250 - на Коломийщині.

У 2003 р. для ансамблю сопілкарів з Лісного Хлібичина фондом було закуплено костюми та сценічне взуття, чотири швейні машинки, щоквартально надходить матеріальна допомога. На даний час діє Програма "Здоров'я", згідно з якою дітям, які потребують медичної допомоги, забезпечується безкоштовне лікування. Посильна допомога надавалася дітям з сіл П'ядик і Велика Кам'янка.

Уже не вперше вони надають фінансову та гуманітарну допомогу дітям пільгових категорій. Цього разу 180 продуктових наборів вручено 41 багатодітним та малозабезпеченим сім’ям Коломийського району.

Перед аудиторією виступила заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак, яка подякувала благодійникам за надану допомогу та зазначила, що співпраця з благодійним фондом «Світ для дітей» була започаткована головою Коломийської районної державної адміністрації Михайлом Негричем. Мала слово і директор благодійного фонду Галина Микитюк, яка пообіцяла що це не остання зустріч, а лишень перша спроба для подальшої співпраці.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА