друкувати


Учора відзначали Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами В і С

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-29 03:15:58

Учора відзначали Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами В і С. За даними медиків у наступні 30 років світовою загрозою для здоров’я буде не ВІЛ/СНІД, як вважалось раніше, а віруси гепатиту.

Аби привернути увагу громадськості до такої проблеми благодійний фонд «Західшанс» організував у міському парку інформаційно-профілактичну акцію.

Перехожим волонтери розповідали про загрозу, яку несе ця недуга. Адже тривалий час людина взагалі не відчуває, що вона хвора на гепатит С. А оскільки цей вірус передається через кров, зазначають організатори, то найбільше ризикують інфікуватися ін’єкційні наркомани, яких в Івано-Франківську чимало.

До акції долучилися і молоді регіонали. Кажуть молодь має знати про те, що віруси гепатиту передаються й статевим шляхом. Відтак хлопці та дівчата роздавали перехожим презервативи і нагадували про наслідки згубних звичок.

Кожний 12-й мешканець планети інфікований гепатитом В чи С. А Україна посідає перше місце в Європі за темпами поширення вірусних гепатитів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»